Studiebesök Väderstad

Plats Väderstad
Datum och tid 22 mars, 9:00-14:00
Arrangör Hushållningssällskapet Östergötland

Öka din kunskap om mekanisk bearbetning och vässa din odling! Vi besöker Väderstad och tittar på vilka alternativ det finns för att mekaniskt hantera ogräs.

Väderstad utvecklar en rad redskap som passar för mekanik ogräshantering, bland annat kultivatorer av olika slag. Vi börjar besöket med fokus på ogräshantering och efter lunch blir det fabriksvisning.

 

Vi samlas kl 08:30 utanför entrén den 22 mars och får en genomgång av maskinerna och dess egenskaper. Företaget bjuder på fika och lunch!

Adress: Hogstadvägen 2, 596 36 Väderstad

 

Studiebesöket ingår i en serie med träffar finansierade genom landsbygdsprogrammet. Syfte är att öka kunskapen om anpassad odlingsteknik för att kunna möta de ambitioner som finns inom EU gällande reducerad användning av växtskyddsmedel (till exempel glyfosat). Vi kommer ha ytterligare aktiviteter i form av ERFA-grupper och föreläsningar på sal, håll utkik i vår kalender!

 

Undrar du över något? Frågor besvaras av Madeleine Wiström, 070-829 08 27.

 

 

Sista anmälningsdag har nu varit till studiebesöket på Väderstad. Missa inte vårt tredje studiebesök i serien till Överum (klicka här).