Studiebesök till två värmländska grönsaksföretag!

Plats Lakene och Höje i Värmland
Datum och tid 4 augusti, 9.30 - ca 15.30

Studiebesök till två värmländska grönsaksföretag!

Onsdag 4 augusti 2021

För dig som vill utveckla en ny verksamhetsgren eller starta helt ny verksamhet inom grönsaksföretagande och är nyfiken på affärsupplägget så är detta en ypperlig chans att få besöka två duktiga grönsaksföretag i mittersta Värmland.

Lovisebergs Herrgård är ett småskaligt jordbruk med huvudsyfte att producera egen mat i så stor omfattning som möjligt. Det överskott som produceras används som bas i gårdens restaurang och café. Överskottet av skörden säljs även till besökare och andra i närområdet. Jens och Katrin, som driver gården, förädlar produkter som ketchup, sweet chili, gurkinläggningar m.m. till försäljning.

Loviseberg Herrgård, 683 94 Lakene,
www.lovisebergherrgard.se

Torfolks gård är ett familjeägt livsmedelsföretag vars huvudsakliga verksamhet är inom sylt, saft och marmeladtillverkning. Utöver det så odlas det även ekologiska grönsaker på friland. På gården finns det även en gårdsbutik där det går att köpa bland annat deras nyskördade grönsaker.

Torfolk Gård, Östra Skymnäs, SE-684 95 Höje
www.torfolk.se

Dagens upplägg!
Dagen börjas ute med att vi ses ute på Lovisebergs Herrgård där vi får en rundtur i odlingen samt prat och visning av gårdens försäljningskanaler. Här finns det möjlighet att köpa fika (59:- ) alternativt ta med eget! Vi kommer även att få höra mer om deras förädling av överskottet av skörden.

Här finns det även chans att köpa lunch (rökig snickarkorv från Hemgården med dillstuvad potatis från gården samt senap och sallad. 129:- exkl. dryck. Alt. varmrökt lax från Gustava med samma potatis och sallad för 149:- exkl. dryck, förbeställning senast 1/8) alternativt egen medtagen lunch.

Efter detta möts vi igen på Torfolks gård där vi får se lokalerna där förädlingen sker och även få kika närmare på deras frilandsodling. Vi beräknar att avsluta dagen vid 15:30.

9.30 Lovisebergs Herrgård
12.00 Lunch
13.30 Torfolks gård

Kostnad för dagen är 500kr
Sista anmälningsdagen den 30 juli.
Anmälan sker till ida.mackegard@hushallningssallskapet.se
Transport till och från samt mellan studiebesöken sker med eget färdmedel.

Skriv ut inbjudan (pdf) »