Studiebesök på Järna mejeri

Plats Järna
Datum och tid 2 juni, 9.00

Inbjudan till medlemmar i Rönö, Trosa-Vagnhärad och Jönåkers Hushållningssällskap

Tid:              Fredagen den 2 juni kl. 9.00

Plats:           Samling på gårdsplanen till Yttereneby.

Studiebesöket beräknas ta ca 3 timmar och längden på lunchen bestämmer ni själva.

Program:

–          Vi börjar med att samlas på gården Yttereneby, som är en av tre gårdar som producerar mjölk till mejeriet. Där kommer vi att visas runt i den nybyggda ladugården, med 70 mjölkkor, av Holger Van Der Woude som är bonde på gården.

–          Vi tar oss sedan till själva mejeriet (granne med Saltå Kvarn) där vi kommer att få en kort presentation av mejeriet och visas runt i produktionen.

–          Vi avslutar sedan besöket med lunch på restaurang Matbygget som ligger strax bredvid kulturhuset i Ytterjärna. Kostnaden för lunchen får tas ur egen ficka och är såklart frivillig.

Kom ihåg andra intresserade i familjen, grannar m fl.

Anmälan senast 26 maj till Leif Johansson, Rönö Hushållningssällskap, leif.rogsta@gmail.com eller 070-086 09 28.

Hjärtligt välkomna!
Styrelsen

Järna mejeri är ett lokalt mejeri som producerar mjölk och andra mejeriprodukter från 4 biodynamiska kretsloppsgårdar i närområdet. Mejeriet totalförstördes genom en brand 2013 men återuppbyggdes och under hösten 2015 stod ett nytt mejeri klart. Den första mjölken levererades november 2015 och sedan mars 2016 levererar mejeriet ekologiska, KRAV-märkta och Demetercertifierade mejeriprodukter av ko- och getmjölk från Nyköping i söder till Stockholm i norr.

Hitta dit:

E4 till avfart Järna. Kör väg 57 mot Ytterjärna till skylt Yttereneby (c:a 3,5km). Kör in genom allén, runda husen till vänster tills ni är framme vid grusplanen.

Länkar för den intresserade:

www.jarnamejeri.se

Matbygget: www.jarnakafe.se