Studiebesök Lyckegård

Plats Tägneby 51, 591 79 Fornåsa
Datum och tid 9 mars, 08:30-13:00
Arrangör Hushållningssällskapet Östergötland

Öka din kunskap om mekanisk bearbetning och vässa din odling! Vi besöker Lyckegård och tittar på vilka alternativ det finns för att mekaniskt hantera ogräs.

Företaget äger varumärket Cameleon och jobbar med utveckling av den och flera andra maskiner för mekanisk ogräshantering. Kvickfinn är ett annat exempel, en maskin utvecklad specifikt för kvickrotshantering.

 

Vi samlas kl 08:30 utanför entrén den 9 mars och får en genomgång av maskinerna och dess egenskaper. Företaget bjuder på fika och lunch!

Adress: Tägneby 51, 591 79 Fornåsa

 

Studiebesöket ingår i en serie med träffar finansierade genom landsbygdsprogrammet. Syfte är att öka kunskapen om anpassad odlingsteknik för att kunna möta de ambitioner som finns inom EU gällande reducerad användning av växtskyddsmedel (till exempel glyfosat). Vi kommer ha ytterligare aktiviteter i form av ERFA-grupper och föreläsningar på sal, håll utkik i vår kalender!

 

Undrar du över något? Frågor besvaras av Madeleine Wiström, 070-829 08 27.

 

Anmälan är nu stängd till studiebesöket på Lyckegård. Missa inte vår andra studiebesök i serien till Väderstad (klicka här) och Överum (klicka här).