Smakrika soppor och nybakat bröd

Plats Borgeby
Datum och tid 18 november, 13.00-17.00
Arrangör Hushållningssällskapet Skåne

Vi presenterar ett gäng nya höst- och vintersoppor!

Efter många önskemål om kurser i soppor och bakning erbjuder nu Hushållningssällskapet återigen en eftermiddag med inspiration kring ämnet.

Behöver du nya tips och idéer för att förnya soppluncherna? Kom och låt dig inspireras när vi demonstrerar och tillagar värmande soppor och bakar goda bröd och kakor. Vi lagar mat utifrån säsong och presenterar en hel del tips på råvaror som smakar mycket, är ekonomiska och gärna klimatsmarta.

Andreas Malmgren, matinspiratör på Hushållningssällskapet Skåne, visar upp ett antal  olika mättande soppor som passar till lunch och som går att variera i oändlighet och vi bakar några olika typer av bröd, bullar och kakor. Vi avslutar med provsmakning.

Alla recept som används under eftermiddagen är samlade i en folder som du får med dig hem.

Välkommen måndagen den 18 november kl. 13-17,
Restaurang Slottsstallet, Borgeby

Professionella matlagare demonstrerar och lotsar er genom utbildningen. Alla soppor och bakverk prov­smakas och diskuteras. Deltagarna får alla recept samlade i en folder med hem.

Utbildningsinnehåll

  • Hållbara matvanor och menyer – viktiga val för miljö och hälsa
  • Nya växtbaserade proteingrödor
  • Bra att tänka på när vi äter, tillagar och serverar mer växtbaserad mat
  • Att enkelt variera och skapa smakrika soppor i säsong
  • Dialog kring vegetariskt och veganskt men också hälsa och smak
  • Provsmakning av soppor, hembakat bröd/fikabröd
  • Dialog kring praktiska tips och eventuella utmaningar mm.

Kostnad

1 295 kronor exkl. moms per deltagare. I kostnaden ingår receptsamling med ca 30 soppor.

Kontakt

Har du frågor om kursen, kontakta Andreas Malmgren tel. 010-476 20 96 eller andreas.malmgren@hushallningssallskapet.se

Anmälan