Sommarresa till Värmland

Plats Arvika
Datum och tid 25 juli, 07:00-21:00
Arrangör Skånings och Valle Gille

Välkomna med på en dagsresa som innehåller något för de flesta. Vi får en rundtur kring och i Arvika. Efter det besöker vi ett väveri, ett mejeri och en delikatessbod där vi avslutar med en en smörgås gjord på det kända skrädmjölet.

Resan går över Kristinehamn och Karlstad till Arvika (se tidtabell nedan för påstigningsplatser). Vi stannar under vägen och tar fram kaffekorgen.

I Arvika möter guiden Göran Bryntesson. Vi får en tur runt Arvikabygden samt en kortare vandring i Arvika innan lunch på Olssons Brygga.

Klässbols Linneväveri. Efter lunch fortsätter vi till Klässbols Linneväveri, där en av ägarna, en av de fyra bröderna Johansson, guidar oss i väveriet. I butiken finns väveriets produkter av såväl 1:a som 2:a sortering.

Vidare till Glava och Arvikabygdens mejeri. Ett mejeri som startats av de fem kvarvarande mjölkproducenterna i Arvikabygden. Mejeriet har byggts på gården Hillerstorp, som ägs av Robert och Kristoffer Aronius.  Kristoffer möter oss vid mejeriet. Han berättar om
mejeriet och vi gör en gårdsvandring.

Café och delikatessbutik. På hemvägen stannar vi i Värmlands Nysäter för kaffe och smörgås på Nysäters Kafé och delikatess. Ägarfamiljen har gården Hagen i Granbäck och säljer kött från den egna gården och gårdsprodukter från andra värmländska gårdar och lokala livsmedelsproducenter. Annika Westerlind serverar kaffe med hembakad tekaka och småkaka bakade med skrädmjöl.
En påse skrädmjöl till alla deltagare! (Skrädmjöl är en värmländsk specialitet från Stöpafors kvarn. Man skalar och rostar havren innan den mals. Skalar = skräder, därav skrädmjöl.)

Pris: 600 kr, tag med kaffekorg!

Anmälan senast måndag 17 juli till:

Alf Cederbom, 0510-53 00 26
Ann Jakobsson, 0511-37 40 23
Lars Svensson, 0512-921 42

Tidtabell för bussen
Jung Rasta 07:00
Kvänum Busshållplatsen 07:10
Öttum Bygdegården 07:15
Ardala Busshållplatsen 07:20
Skara Hushållningssällskapet 07:30
Tillbaka i Jung cirka kl 21.