Söker du arbetskraft?

Plats Sandby gård
Datum och tid 12 oktober, 11:30-13
Arrangör HIR Skåne och Hushållningssällskapet Skåne

Bedriver du företag inom de gröna näringarna, söker arbetskraft och bor i Simrishamn, Ystad, Skurup, Tomelilla, eller Sjöbo? Välkommen till Sandby gård på sopplunch för att få veta mer om Grön arbetsförmedling för nyanlända.

Ladda ner inbjudan som pdf här

Hushållningssällskapet Skåne och HIR Skåne arbetar sedan i våras tillsammans med Arbetsförmedlingen med att hjälpa nyanlända till arbete inom de gröna näringarna. Hittills har vi intervjuat 50-60 nyanlända och arbetssökande på Österlen. Vi har även fått till några lyckade matchningar mellan nyanlända och gröna företag.  Detta är inget ”quick fix” utan vi lägger stor vikt vid att hitta arbetssökande med rätt bakgrund och kompetens för att så väl som möjligt motsvara arbetsgivarens behov.

För dig som arbetsgivare och den arbetssökande är det möjligt att ”prova på” genom att inleda med en kortare kostnadsfri praktikperiod. Därefter går man vidare där Hushållningssällskapet och HIR Skåne samt Arbetsförmedlingen är behjälplig med vilken anställningsform som skulle kunna vara aktuell.

Vill du veta mer?

Bedriver du företag inom de gröna näringarna, söker arbetskraft och bor i Simrishamn, Ystad, Skurup, Tomelilla, eller Sjöbo?  Välkommen till Sandby gård, Hushållningssällskapet på sopplunch onsdagen den 12 oktober, så berättar vi mer. Vi inleder med soppa kl 11.30. Under lunchen informerar vi om projektet och ni får möjlighet att ställa frågor. Vi avslutar med kaffe och kaka och beräknas vara klara senast kl. 13.

Anmälan

Vi bjuder på lunch och behöver veta hur många som kommer. Anmäl dig därför senast dagen innan till Christer Yrjas, Hushållningssällskapet, christer.yrjas@hushallningssallskapet.se tel. 070-894 53 39.

Om Grön arbetsförmedling för nyanlända

Hushållningssällskapet och HIR Skåne samverkar med Arbetsförmedlingen med att hjälpa nyanlända till arbete inom de gröna näringarna, under perioden juni 2016 till juni 2017. Verksamheten finansieras av Arbetsförmedlingens Etableringen sydost och kommer till en början att bedrivas inom kommunerna: Simrishamn, Ystad, Skurup, Tomelilla och Sjöbo.