Ur programmet:
- Introduktion grundläggande kunskaper om honung som råvara
- Smaksättning av honung på olika sätt, med respekt för honungens egna kvalitet.
- Olika smaksättare som eteriska oljor, bärpulver, kryddor, nötter, alkohol och choklad.
- Praktiskt moment där deltagarna bland annat kan ta med egen honung och testa egna idéer på smaksättning. Ta gärna med egen smaksättning.
Kursen kommer att fokusera på att göra hållbara och smakrika produkter, med hänsyn till de regler som finns för honung.
Kursledare är Birgitta Augustesen, som har varit biodlare sedan 2003. En av hennes inriktningar i sitt företag är smaksatt honung.
Tid och plats lördagen den 7 mars kl. 9-17. Skånesemins lokaler i Hörby, Råby 2003.
Pris 550 kr+moms inklusive viss smaksättning, fika och lunch. Det finns möjlighet att köpa honung av Birgitta att använda under kursen, 1 kg kostar 100 kr+moms.
Anmälan senast 25 februari via Kompassen eller Olof Friberg, se nedan. Begränsat antal platser.
Kontaktperson Olof Friberg, HIR Skåne. Tel 046-713634, e-post olof.friberg@hushallningssallskapet.se
Kursen är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne