Sensorik – att sätta ord på din produkt

Plats Umeå universitet
Datum och tid 9 november, 13.00-17.00

Vad smakar egentligen dina livsmedelsprodukter? Vill du ha hjälp att sätta ord på produkten, ta fram en säljande beskrivning och få mer kunskap inom sensorik – läran om våra sinnen? Iså fall kan du anmäla intresse till denna dag!

I samarbete med Umeå universitet och Gastronomiprogrammet erbjuder Hushållningssällskapet lokala livsmedelsproducenter möjligheten att få sina produkter sensoriskt beskrivna. (Obs produkterna beskrivs objektivt!)

Som deltagare får du:

  • En introducerande föreläsning i sensorikens värld – vad är sensorik, hur fungerar det och vad kan man använda det till?
  • Ta del av sensorikpanelens sensoriska tester
  • En sensorik profil på din produkt att använda i bl.a. marknadsföring!
  • Berätta om din produkt och tillsammans med panelen ta fram en säljande beskrivning av din produkt.

Anmälan

Aktiviteten är kostnadsfri. Begränsat antal platser, max en produkt per producent. Eventuellt urval sker för att få bredd av produktkategorier. Förädlade produkter prioriteras.

Gör din intresseanmälan via detta formulär

Denna aktivitet är en del av Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens projekt Mat från bonden.
Kontakta projektledare Carolin Vallgren om du har några frågor.
carolin.vallgren@hushallningssallskapet.se