Seminarium om EIP-agri

Plats Umeå
Datum och tid 15 april, 13.00-15.00
Arrangör SLU i samarbete med Landsbygdsnätverket och Hushållningssällskapet i Norrbotten-Västerbotten

Har du en idé som borde bli verklighet? Ta del av de nya möjligheterna med EIP-Agri, det nya innovationsstödet inom landsbygdsprogrammet.

SLU ordnar i samarbete med Landsbygdsnätverket och Hushållningssällskapet i Norrbotten-Västerbotten ett seminarium för att informera om de nya möjligheterna att kunna jobba med en idé eller utmaning. EIP-Agri är en satsning på EU-nivå för att stärka konkurrenskraft och hållbarhet. Syftet med EIP-Agri är att stimulera innovationer men även att bättre knyta ihop praktiken med forskning och rådgivning. Genom att jobba i en innovationsgrupp kan man nå länge och på kortare tid. I gruppen kan det t.ex. ingå en lantbrukare, en rådgivare, en forskare och en företagare från en annan bransch.

Den svenska regeringen har avsatt 440 miljoner kr till innovationsstöd inom jordbruk, trädgård och rennäring. Det är ett nytt inslag i Landsbygdsprogrammet och ansökningar hanteras av Jordbruksverket. Innovationsstödet kan finansiera innovationsgruppens kostnader till 100 %, exempelvis allas arbete, resor, möten, tester och material. Stödet öppnar för ansökningar i september 2015.

Seminariet kommer att streamas och du kan följa det via denna länk. För att kunna följa streamen bör din dator vara installerad med Adobe Flashplayer och Microsoft Silverlight. Vill du testa om det fungerar kan du göra det på denna länk. Det kommer även vara möjligt att se seminariet i efterhand, länk kommer att finnas på SLU´s hemsida.

Tid: 2015-04-15 13:00 – 15:00
Ort: Umeå
Lokal: Björken, plan 6, SLU + stream

Kontakt och mer information:
Johanna Wallsten, SLU, 090-786 8716

Mikael Kivijärvi, Hushållningssällskapet, 070-600 50 55