Tid & plats: Onsdag den 3 juni kl. 09.30-16.30, Stormyrbergets Lantgård
PROGRAM:
10.00 Stormyrbergets Lantgård hälsar oss välkommen och berättar om sin verksamhet.
10.15 Per Nilsson Livsmedelskonsult, Profox Company
Kan man baka bröd i det egna köket och sälja det i sitt café, går det att koka sylt hemma och sedan sälja den på marknader? Bygga en lokal, vilka tillstånd krävs och vad innebär dessa, hur gör man en anmälan till miljökontoret, där även försäljning på marknader alt. i gårdsbutiken ingår? Hur är det med dricksvatten och avlopp, hur ska själva lokalen se ut, vilka ytmaterial kan man använda, vad ska man tänka på vid produktionen, märkning, transporter osv.?
12.15 Lunch
13.00 Mona Prestele, Kafé Anno 1762
Gårdsbutik, inredning och exponering av varor, välkomnande gårdsmiljö, tydlig information och märkning.
14.00 Kristina Wikström, matkonsulent Hushållningssällskapet
Det är dom små detaljerna som gör det!
14.45 Kaffe
15.15-16.30 Sammanfattning av deltagarnas frågor.
Med Per Nilsson Livsmedelskonsult, Profox Company.
Anmäl dig redan i dag!
Avgift: 500 kr inkl. lunch och kaffe, faktureras via Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten. Alla priser är exkl. moms.
Anmälan och information: Helene Skogqvist tel. 0923-121 86, 070-343 42 54, e-post, helene.skogqvist@hushallningssallskapet.se
Ange eventuell specialkost vid anmälan.