Seminarium – Arctic Greens

Plats Endast digitalt.
Datum och tid 19 november, 10-14
Arrangör Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten & Gröna Näringar

Uppdaterat 2020-11-11

Vi kommer att genomföra detta seminarium helt digitalt med anledning av FHM nya rekommendationer ang. Corona pandemin. Ev. kommer det också att bli förändringar i programmet så håll utkik här och/eller på vår Facebook-sida.

Det är mycket glädjande att intresset för närodlade grönsaker & bär har ökat så stort. Många odlare har goda möjligheter att sälja sina produkter direkt till konsumenterna via nya försäljningskanaler, till exempel REKO-ringen & NOAH:s nyutvecklade mobilapp. Men vi behöver fler odlare som producerar större volymer för att kunna möta efterfrågan & nå målet med högre självförsörjningsgrad i länet.

Välkommen till ett spännande seminarium där vi presenterar projektet Arctic Greens – etablering av ett utvecklingscentrum för trädgårdsnäringen i norra Skandinavien.

PROGRAM
09.45 Fika och inloggning
10.00 Introduktion. Sara Byström –Platschef Öjebyn AgroPark
10.10 Arctic Greens –presentation. Hanh Huynh –Utvecklingsansvarig Trädgård Öjebyn AgroPark
10.40 Rekoringen Piteå, Beatrice Ramnerö -Jordgubbsodlare
11.00 Centrum Krog, Johan Eriksson -Restaurangägare
11.20 Ica Kvantum Piteå, Daniel Stenmark –VD
11.40 Lunch
12.40 Svensk Cater, Mats Näslund –Grossistchef
13.00 Luleå kommun, Hanna Watts –Livmedelsupphandlare
13.20 Sammanfattning och frågestund

Representanter för olika säljkanaler gästar seminariet och delar med sig av sina erfarenheter kring handel med närodlade produkter. Dialogen mellan producent & kund är viktig för en ökad förståelse & kunskap om varandras verksamheter. Tillsammans kanske vi kan hitta lösningar som alla vinner på.

Med utgångspunkt från våra goda odlingsförutsättningar; vad krävs för ökad lönsamhet & för att fler ska våga växla upp & odla mer? Hur ser marknaden ut, vad efterfrågas & hur når vi kunderna? Kan en del av lösningen vara att samverka kring logistiken av försäljning, lagring & distribution?

Målgruppen för dagen är etablerade eller blivande yrkesmässiga trädgårdsodlare. Seminariet är kostnadsfritt & hålls på Storstrand kursgård i Öjebyn men kan även följas digitalt via länk som mailas ut i god tid innan seminariedagen.

Anmäl dig senast den 17 november till: jessica.lindberg@pitea.se samt ange om du vill delta fysiskt eller via länk, samt eventuell specialkost.

För mer information kontakta: hanh.huynh@hushallningssallskapet.se