Resa Kantabrien och Baskien

Plats Spanien
Datum och tid 1 november

Arbetar du med att producera, förädla eller sälja mat från Värmland?
Följ med Hushållningssällskapet till Kantabrien & Baskien!

1-5 november 2021 planerar vi en gemensam resa för att inspireras till ökad livsmedelsproduktion i Värmland. Kantabrien & Baskien är känt för sin måltidsturism som bygger på lokala råvaror och du kommer att få många matupplevelser under vår resa.  Vi får uppleva både genuin traditionell matkonst och det moderna baskiska köket!

Flyget tar oss från Landvetter till Bilbao i norra Spanien vid Biscayabukten och vi börjar resan i vackra Kantabrien där vi besöker gårdar med bl.a. nötköttsproduktion och grönsaksodling. Företagen vi besöker har byggt upp nätverk kring förädling och försäljning av sina produkter. Vi besöker också mejeri med prisbelönt osttillverkning och mikrobryggeri samt Klausurnunnorna som bakar gudomliga kakor och tårtor. I sitt kloster blandar nunnorna kakprovsmakning med samtal om livet.

Resan fortsätter till Baskien och Bilbao där vi besöker cider- och vintillverkning. Här får vi en inblick i hur man gemensamt arbetar med marknadsföring av det lokala spritsiga Txakoli vinet och självklart ingår provsmakning i besöket. Dagen avslutas med besök på de berömda Guggenheim-museet och provsmakningsmeny i deras moderna bistro.

Resan sista dag besöker vi saluhallen La Ribera i Bilbao med spännande försäljning av råvaror och lokala specialiteter och vi får lite ledig tid i Bilbao innan hemfärd från Bilbaos flygplats!

Arbetar du med att producera, förädla eller sälja mat från Värmland
är du varmt välkommen med din intresseanmälan till karin.granstrom@hushallningssallskapet.se.
Resan ingår som en del i projektet ”Nätverk för ökad livsmedelsproduktion i Värmland” och subventioneras med medel från landsbygdsprogrammet.
Resan anordnas i samarbete med Specialresor i Karlstad och mer information kommer inom en snar framtid!

Läs mer information i programmet (pdf) »