Evenemang

Potatis- och Hortofältdagen 2024

HIR Skåne arrangerar tillsammans med partners: LRF Trädgård, Lyckeby, Hushållningssällskapet och Partnerskap Alnarp en fullspäckad odlingsteknikdag med fokus på potatis- och grönsaksodling!

Vi välkomnar lantbrukare men även alla företag i branschen med koppling till just potatis- och grönsaksodling. Syftet med dagen är att visa upp framtidens odlingsteknik kopplad till potatis- och grönsaksodling. Vi har samlat ett antal demonstrationsodlingar i Borgeby som vi gärna vill visa upp. Det blir ett tillfälle för att mötas, träffa kollegor och skapa nya kontakter inom branschen.

Vårt mål är att deltagande utställare ska tillföra något nytt som gör det spännande för besökaren. Det är mötet och diskussionen i fält som är i fokus. Vi kommer bjuda in en bred målgrupp av företag som är intresserade av att träffa lantbrukare och representanter från företag inom lantbruksbranschen. Det kommer bli en innehållsrik dag med guidade vandringar och demovisningar av maskiner i potatis- och grönsaksfält.

Dagen kommer att ha två teman:

  • Grönsaks- & bärodling med fokus på: etablering i robusta odlingssystem, täckodling i stor skala, integrerat växtskydd, precisionsbevattning och arbetsbesparande åtgärder.

 

  • Potatisodling med fokus på: fältdemo av maskinkedjan för säker etablering, stensträngläggning, sättning, myllning, kupning. Fältförsöksvisning odlingsutveckling inom potatis, sorter, gödsling, växtskydd, biostimolanter.