Odling och förädling av spannmål – Hur utvecklar vi den lokala produktionen?

Plats Hos Norrmejerier, Umeå Mejeri, Mejerivägen 2, Umeå
Datum och tid 11 november, 10.00-14.00
Arrangör Hushållningssällskapet och Ekologiska Lantbrukarna

Hushållningssällskapet och Ekologiska Lantbrukarna bjuder in till inspirationsföreläsning och diskussion. Välkommen från kl. 9.30, vi startar med kaffe och smörgås!

Program

10.00 Anders Lunneryd, spannmålsodlare på Lundens Gård och ordförande i Ekologiska Lantbrukarna berättar om småskalig förädling av spannmål och föreningen Wästgötarna. Det blir en djupdykning i spannmålsförädling i alla dess former!

12.00 Gemensam lunch i Norrmejeriers restaurang, betalas på plats.

13.00 Efter Anders inspirerande föreläsning fördjupar vi oss i de lokala möjligheterna för spannmålsförädling genom ett panelsamtal med lokala spannmålsodlare och livsmedelsförädlare.

13.30 Vi summerar dagen och diskuterar hur vi kan ta nästa steg.

Anmäl dig senast 8 november (ingen avgift) genom att mejla till benjamin.bollhoner@hushallningssallskapet.se

Covid-19 Vi följer myndigheternas rekommendationer. Vid träffen håller vi avstånd och hälsar inte på varandra fysiskt. Vid förkylning eller minsta symptom ber vi dig att stanna hemma! Tack för visad hänsyn!

Projektet Västerbottens spannmål finansieras av landsbygdsprogrammet.