Odling av ekologisk sötpotatis – grundkurs

Plats Digitalt
Datum och tid 25 november, 9-12
Arrangör HIR Skåne

Sötpotatis är en helt ny gröda i en helt egen växtfamilj med stark hälsoprofil och många användningsområden. Sötpotatis är på stark frammarsch hos konsumenterna och numera är den fullt möjlig att odla på friland i Sverige.

Vi tar bl.a. upp historik kring grödans betydelse i världen. Hur började det med ”svensk sötpotatis”?
Sedan olika steg i hur du kan odla sötpotatis i Sverige: Plantering, sorter, bra material, odlingssystem, startgödsling, etablering, kritiska perioden för rotutveckling, temperaturkrav, vattentillförsel, svällning och skörd. Vi pratar ekonomi, användningsområden, potential och du får även göra egna sticklingar.

Datum och tid: 25 november 2021, kl. 9-12

Var: Digitalt

Kostnad: 200 kr exkl. moms

Sista anmälningsdag: 22 november 2021

Kontakt: Oskar Hansson, HIR Skåne 070-816 10 43, oskar.hansson@hushallningssallskapet.se

Anmälan

Anmäl dig senast den 22 november genom att fylla i dina uppgifter nedan. Klicka på Skicka för att slutföra din anmälan.
  • ÅÅMMDD-XXXX
  • Gatuadress, postnr och postort
    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se