Nyfiken på EKO

Plats Hotell Toppen, Storuman
Datum och tid 8 december, 18.00

Träffar för dig som är intresserad av att ställa om till ekologisk produktion eller är nyfiken på vad som är på gång inom ekologisk produktion i Västerbotten.

Investerar_fHushållningssällskapet och Ekologiska Lantbrukarna informerar bland annat om kampanjen ”Bliekobonde.nu” som riktar sig till lantbrukare som är intresserade att veta mer om ekologisk produktion.

Förutom lättillgänglig information i form av en omställningsguide, frågor och svar om ekologiskt lantbruk, marknadsröster och samlade länkar kring omläggning, certifiering och rådgivning så ger kampanjsajten www.bliekobonde.nu en möjlighet till kontakt med erfarna ekologiska lantbrukare inom olika produktionsområden.

– Att lägga om till eko är ett stort beslut. Många förbereder sig och driften på gården länge. Under den tiden kan det vara avgörande att få kontakt med andra som gjort den resan och ta del av deras erfarenheter och lärdomar, utöver att man anlitar rådgivare, säger Maria Dirke, verksamhetsledare för Ekologiska Lantbrukarna.

Datum för träffarna

• Onsdag 23/11 kl 19 Älvan, Västra Spöland, Vännäs

• Onsdag 30/11 kl 19 Edelvik, Burträsk

• Torsdag 8/12 kl 18 Hotell Toppen, Storuman

Anmälan senast måndagen före träffen till anna.molander@hushallningssallskapet.se | 070-188 48 25