
Nya grepp för ekologisk grönsaksodling
Utveckla dina kunskaper om Market Gardening
Odla med täckodling utan att fylla på med för mycket växtnäring och kom med och lyssna på fysioterapeutens tips ute i odlingen för att även kroppen ska bli uthållig för en grönsaksodlare. Under kursens gång kommer vi bla även att prata ekonomi och försäljning och en ny sak – vi ska träna på praktisk smakbeskrivning av de egna produkterna för att med hjälp av denna kunskap öka försäljningen till ett bättre pris. Vid sista kurstillfället blir det räknestuga för att träna på det nya växtnäringsverktyget för att göra växtnäringsbalans och gödselberäkning.
Kursen består av fyra tillfällen – en digital träff, ett studiebesök och två halvdagar på plats.
Alla kursträffar är kostnadsfria
Max antal deltagare är 22 stycken. De som anmäler sig efter dessa skriver vi upp på en reservlista och så hoppas vi kunna ordna en likande kurs 2026. Där de som inte kommer med i år får första tjing på att vara med.
Program
Träff 1 – Webbinarium, 3 april, Kl 10-11.30
- Intensiv professionell grönsaksodling på mindre areal
- Odling av intressanta nya och vedertagna grödor/kulturer
- Förlängd säsong på friland
Träff 2 – Studiebesök på Östängs gård inkl fysioterapeut. 8 juli, kl 13-16
- Studiebesök på Östängs gård
- Ergonomi i odlingen med fysioterapeut på plats
Träff 3 – Halvdag på Hushållningssällskapet i Vänersborg. 1 sept, kl 13-16
- Ekonomi i småskalig ekologisk odling
- Försäljning & försäljningskanaler
- Att sälja sin grönsak – storytelling och sensorik.
- Smaka av och träna på smak-beskrivning för merförsäljning!
Träff 4 – Halvdag På Hushållningssällskapet i Vänersborg. 20 nov, kl 13-16
- Räkna på din växtnäringstillförsel i ett nyligen framtaget excelverktyg