Norrbottnisk mat

Plats Luleå
Datum och tid 5 februari, 10.00

Norrbotten är kontrasternas län och det ger oss en unik ställning i det svenska
kulturlandskapet. Nu ska vi visa det.

Eld och is, värme och köld. Sommarnätterna smeker oss på kinden. Vinterdagarna biter oss
i näsan. Midnattssolen pumpar våra grödor fulla med smakämnen, januarikylan dödar både skadegörare och behovet av kemiska bekämpningsmedel. 

Vi har rent vatten, klar luft och gott om plats att odla på. Vi har kunskapen, nyfikenheten och passionen för att utveckla våra råvaror till högklassiga produkter – men alldeles för få känner till dem.
Det ska vi ändra på.
Hushållningssällskapet har beviljats medel från EU:s jordbruksfond till projektet Norrbottnisk Mat. Jag kommer att leda det projektet under hela 2018 och min idé är att vi samlas en första gång, har en livlig diskussion om vad ni behöver och att vi sedan hjälps vi åt att sätta planerna i verket. Här och nu finns det ingenting som är omöjligt.

Var? Hushållningssällskapet i Luleå, Köpmangatan 2.
När? Måndag 5 februari 10.00. Vi håller på till 12.00, sen bjuder jag på lunch.
Men om jag inte kan? Går det inte att vara på plats kan ni med fördel höra av er till mig på telefon eller mejl. Jag tar tacksamt emot idéer och tankar inom alla områden.
OSA? Ja tack. Hör av er till mig på mejl eller telefon senast fredagen 2 februari men gärna innan. Ni når mig alltid på pelle.johansson@hushallningssallskapet.se eller under kontorstid på 070-2445198.

Ladda ner inbjudan