NORRBOTTNISK MAT: Så syns ditt företag digitalt

Plats Luleå, Sunderby Folkhögskola
Datum och tid 20 maj

Midnattssolen pumpar våra grödor fulla med smakämnen, januarikylan dödar både skadegörare och behovet av kemiska bekämpningsmedel. Vi har rent vatten, klar luft och gott om plats att odla på. Vi har kunskapen, nyfikenheten och passionen för att utveckla våra råvaror till högklassiga produkter – men alldeles för få känner till dem. Det ska vi ändra på.

Nu fortsätter vi arbetet med att skapa en bred och sammanhållande förståelse för vilka värden som Norrbottnisk Mat står för. Dagen leds av Ella Jonsson och vi kommer både att genomföra kreativt innovationsarbete kring Norrbottnisk Mat men framför allt att lära oss hur vi använder digital marknadsföring på bästa sätt.

Vi genomför följande programpunkter

En kort genomgång av de parallella projekt som pågår under Nära Mat-paraplyet och planerna kring hur de ska kopplas samman.

En grundlig genomgång av Nära Mats nya kommunikationssatsning som ska innebära fler kunder och besökare till era respektive verksamheter. Ni kommer även att få möjlighet att komma med inspel och åsikter om satsningen för att den ska utvecklas enligt era behov.

En kurs i Google My Business, ett av de mest kraftfulla marknadsföringsverktygen just nu. Ni lär er att lägga upp ert företag, att presentera ert företag på rätt sätt samt hur ni använder My Business korrekt.

Specialistkompetens på digital marknadsföring. Joel Forsberg från Mera Media svarar på alla frågor ni har i ämnet och förklarar hur ni ska använda de olika verktyg som finns på marknaden.

PROGRAM

08.45 Fika.
09.00 Information om projektet, övriga aktiviteter inom regionala livsmedelsstrategin Nära Mat samt framtida eventuella synergieffekter.
09.30 Hulda Wirsén, ny samordnare för Nära Mat, berättar om sina mål för verksamheten. Gemensam framtidsdiskussion.
10.00 Workshop kring Nära Mats gemensamma marknadsföringsplattform.
12.00 Lunch.
13.00 Digital marknadsföring – så syns du på Google My Business. Praktisk hjälp med att lägga upp din verksamhet på och använda dig av en av de viktigaste marknadsföringsplattformarna.
14.30 Digital marknadsföring – fördjupning. Joel Forsberg från Mera Media berättar om de olika plattformarnas fördelar, hur olika företag kan använda sig av dem för att sälja mer och svarar på era frågor.

Viktigt: Alla deltagare kommer att få en praktisk kurs samt en introduktion i Google My Business, så ta med egen dator. Det är också viktigt att deltagarna har ett Googlekonto, så om ni inte har ett sedan innan är det viktigt att ni registrerar det innan workshopen.

Kursledare: Ella Jonsson, Mera Media, Joel Forsberg, Mera media samt Pelle Johansson, Hushållningssällsskapet Norrbotten-Västerbotten.
Pris: 200 kronor exklusive moms per person. Lunch ingår.
Anmälan till: Veronica Landström, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten, 0920-24 41 81 | 073-968 14 39 eller e-post veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se senast fredag 10 maj.