Norrbottnisk grönsaksodling – utmaningar och möjligheter

Plats Öjebyn Agro Park
Datum och tid 13 september, 13.00-15.00

VÄLKOMMEN TILL VISNINGSTRÄDGÅRDEN PÅ ÖJEBYN AGRO PARK

Går du i odlingstankar och står beredd att ta klivet? Eller är du redan erfaren odlare som funderar på att utveckla verksamheten? Du behövs! Och vi tror det är läge att förverkliga drömmarna.

Intresset för närproducerade livsmedel och hälsosam kost har aldrig varit större. Vissa ser det som en trend men vi ser hellre det som resultat av ökad kunskap och medvetenhet hos konsumenterna.

Att bedriva yrkesmässig odling av grönsaker i Norrbotten har sina utmaningar. Det krävs odlingsskicklighet för att få fram kvalitetsprodukter, och att ständigt förlita sig på vädrets makter och föra en evig kamp mot skadedjur och sjukdomar kan göra en sömnlös. När den efterlängtade skördetiden sedan kommer behöva oroa sig för personalresurser till skörd, försäljning, leveranser och lagringsmöjligheter kan lätt bli stressande för de flesta.

Trots alla vedermödor tror vi att det finns en framtid för den norrbottniska grönsaksodlingen. Kom och ta del av våra erfarenheter och låt oss visa vår fantastiska demonstrationsodling med grönsaker i alla möjliga färger, former och smaker.

Vi bjuder på fika och smakprover från odlingen efter visningen! Träffen är kostnadsfri.

Plats: Öjebyn Agro Park, Patrons allé 10
Datum: 13 september 2018
Tid: 13.00-15.00

Anmälan och frågor till Hanh Huynh: hanh.huynh@hushallningssallskapet.se eller 073-076 00 75 senast 12/9
Visningen är en del i projektet ”Frilandsodling – Öjebyn Agro Park”