Mellangrödor med maximal nytta-Fulltecknad

Plats Digitalt
Datum och tid 10 februari, 13.00-16.30
Arrangör HIR Skåne

Mellangrödor har enorm potential om de odlas rätt! Och för att odla dem rätt krävs ett äkta hantverk. Nyckeln till framgång är att odla rätt art eller artblandning vid rätt tid på rätt plats och med rätt etablering. Så hur gör men det? I kursen ”Mellangrödor i praktiken” får du lära dig att odla mellangrödor med maximal nytta för framtiden.

Mellangrödor kommer att bli ett viktigt verktyg för svensk växtodling i framtiden. Mellangrödor är multifunktionella, har stor potential och kan leverera många olika positiva effekter. Under de senaste åren har det hänt mycket inom utveckling av nya strategier. Till exempel är mellangrödor en viktig grundbult i konceptet ”Conservation Agriculture” som satsar på att bearbeta jorden så lite som möjligt. Ett högaktuellt ämne är mellangrödornas potential för ökad kolinlagring.

I den här kursen vill vi inspirera dig till att satsa på mellangrödor och att odla mellangrödor optimalt! Målet är att du på ett bra sätt skall kunna odla utifrån förutsättningarna på din egen gård och utifrån den konkreta situationen för att förbättra bördigheten, ekonomin och stresstolerans vid kommande extrema vädersituationer med konkreta åtgärder och med hållbarheten i fokus.

Seminariet är kostnadsfritt för deltagarna.

Kursen genomförs via videolänk (Teams) som efter anmälan skickas ut via mejl tillsammans med användarinstruktioner.

Program»

Plats: Teams

Datum och tid: 10 februari, 13.00—16.30

För mer information, ring Marcus Willert, 010-476 22 92.

Kursen är fulltecknad och du kan inte längre anmäla dig.

Vill du sätta upp dig på reservlista? Mejla marcus.willert@hush.se

 

Akti­viteten är delfinan­sierad med EU-medel via Länsstyrel­sen i Skåne