Mellangrödor med maximal nytta – fullbokad

Plats Digitalt
Datum och tid 18 januari, 13-16.30
Arrangör HIR Skåne

Mellangrödor har enorm potential om de odlas rätt! Och för att odla dem rätt krävs ett äkta hantverk. Nyckeln till framgång är att odla rätt art eller artblandning vid rätt tid på rätt plats och med rätt etablering. Så hur gör men det? I kursen ”Mellangrödor i praktiken” får du lära dig att odla mellangrödor med maximal nytta för framtiden.

Mellangrödor kommer att bli ett viktigt verktyg för svensk växtodling i framtiden. Mellangrödor är multifunktionella, har stor potential och kan leverera många olika positiva effekter. Under de senaste åren har det hänt mycket inom utveckling av nya strategier. Till exempel är mellangrödor en viktig grundbult i konceptet ”Conservation Agriculture” som satsar på att bearbeta jorden så lite som möjligt. Ett högaktuellt ämne är mellangrödornas potential för ökad kolinlagring. I den här kursen vill vi inspirera dig till att satsa på mellangrödor och att odla mellangrödor optimalt! Målet är att du på ett bra sätt skall kunna odla utifrån förutsättningarna på din egen gård och utifrån den konkreta situationen för att förbättra bördigheten, ekonomin och stresstolerans vid kommande extrema vädersituationer med konkreta åtgärder och med hållbarheten i fokus. Seminariet är kostnadsfritt för deltagarna.

Datum och tid: Tisdag 18 januari 2022 kl. 13:00-16:30

Kursen kommer att genomföras via videolänk (Teams) som skickas ut via mejl med en instruktion på hur det fungerar efter anmälan. OBS! Begränsat antal platser.

Sista anmälningsdag: 16 januari, anmäl dig nedan

Kursens program

13.00-14.15
Inledning
Definition och odlingsvarianter
Nytta med mellangrödor
Risker med mellangrödor

14.15-14.30  Paus

14.30-16.30
Praktisk odling; artval, etablering, hantering
Praktiska exempel
Mellangrödor inom odlingskonceptet ”Conservation Agriculture”
Forskning och utveckling
Intressant inom Greppa näringen
Sammanfattning och avslutning

Kontakt

Har du frågor, kontakta Marcus Willert, 010-476 22 92 eller marcus.willert@hushallningssallskapet.se

Välkommen!

Anmälan

Kursen är fullbokad och anmälan stängd. Vill du anmäla dig som reserv till kursen kontakta marcus.willert@hushallningssallskapet.se

     

Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne.