Mellangröde-safari Skepparslöv

Plats Skepparslöv
Datum och tid 14 oktober, 13:00-15:30
Arrangör HIR Skåne

Välkommen på fältvandring med tema mellangrödor. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd för att besöka några gårdar som experimenterar med etablering av mellangröda för att den ska göra största möjliga multifunktionella nytta.

 

Onsdagen den 14 oktober i nordöstra Skåne

Samling på Helgegården i Skepparslöv kl. 13. Vi kan här i ett försök studera olika etableringstekniker, från no-till till full-till. Mellangrödorna är sådda i renbestånd med bland annat honungsört, cikoria. engelskt rajgräs och purrhavre. Vi fortsätter safarin genom att besöka lantbrukare i Kristianstad-området som testat etablera oljerättika på olika sätt.

 

 

Aktiviteten är kostnadsfri.

 

Med anledning av risken för smittspridning

Covid -19: Vi kör i egna bilar och håller avstånd i fält. Är man det minsta sjuk stannar man hemma.

Fälthygien: Vi kommer i rena stövlar och har ombyte med oss.

 

Välkomna önskar

Gunnel Hansson (0708-16 10 13) och Marcus Willert (0708-94 53 68), HIR Skåne

 

 

 

Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Landsbygdsavdelningen på Länsstyrelsen i Skåne.

 

 

Skåne Anmälan - Mellangrödesafari

Anmäl dig senast den 12 oktober genom att fylla i dina uppgifter nedan. Klicka på Skicka för att slutföra din anmälan.
    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se