Med mål och marknad i sikte! Del 3

Sverige behöver fler livsmedelsförädlare!
Är du en av alla primärproducenter* som vill förädla din råvara är det här kurspaketet för dig.
* Med primärproduktion avses förutom livsmedel kopplat till djurhållning och odling, även insamling av bär, jakt samt fiske och fiskodlingar.
Om kurspaketet:
Hushållningssällskapet erbjuder ett kurspaket delfinansierat av Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling.
I paketet som består av fyra delkurser får du möta rådgivare inom kompetensområdena bygg, ekonomi, landsbygdsutveckling och mat (livsmedelshygien). Föreläsningar varvas med workshop, inspiration och goda exempel, och deltagarna arbetar med det egna företaget som utgångspunkt.
Målet är att du efter kursens slut har underlag för beslut om hur du går vidare med utveckling av din verksamhet. Underlag för ekonomiska kalkyler för byggnader, prissättning och beräkningar av lönsamhet, underlag för att upprätta en marknadsplan samt ökad kunskap om hur du presenterar dina varor och din verksamhet.
Kursdel 3. Inspiration med goda exempel, framgångar och fallgropar: Torsdag 22 mars 2018
Ta del av andras erfarenhet! Hur har andra gjort?
Kursdel 4 . Marknads och produktfrågor: fredag 13 april 2018
Du får möjlighet att definiera marknader, marknadssegment och trender. Du får ökade kunskaper i hur du hittar och definierar nya kundsegment (från privata kunder till grossister och offentlig sektor), hur varan kan differentieras och hur du väljer affärsmodell utifrån produkt och kundsegment. Du får också börja arbetet med en egen marknadsplan.
(Tidigare: Kursdel 1: 8 februari. Kursdel 2: 1 mars.)
Pris hela kursen: 2 000 sek exkl. moms
Pris per kurstillfälle: 700 sek exkl. moms (vid deltagande i enstaka kurser)
Deltagare som deltar i hela programmet kommer att ha förtur.
Välkommen med din anmälan senast 19 mars 2018
Anmälan och frågor:
Marianne Bring, 0511-248 51