Mat med sötlupin och bondböna/åkerböna – närproducerad proteinråvara

Plats Uddevalla
Datum och tid 19 februari, 17.00-21.00

 

Allt fler gäster efterfrågar större inslag av den gröna maten för att värna om miljö och hälsa, av etiska skäl eller för att det är gott, väcker nyfikenhet och ger en intressant variation. Både sötlupin och bondbönor har god smak, värdefulla egenskaper och en stor potential att förädlas.

Välkommen till en kreativ kväll med dessa bönor i fokus!

Tid: tisdag 19 feb 2019 kl 17.00-21.00
Plats: Hemkunskapslokalen, Ramnerödsskolan, Boxhultsvägen 18, Uddevalla

Anmälan senast: ons 13 feb till cecilia.corin@hushallningssallskapet.se, 0521-72 55 61.
Ange namn, mailadress, telefon, arbetsplats, titel, ev specialkost. Bekräftelse skickas efter 13 feb.
Träffen är kostnadsfri, anmälan är bindande.
Begränsat antal platser.
500 kr debiteras vid avanmälan efter 13 feb eller då deltagare uteblir.

Medtag bekväma skor och förkläde.

Program
Mega Legume – ett projekt i tiden.
Att odla, förädla och laga mat med sötlupin och bondbönor i Sverige.
Gemensam matlagning med gröna bondbönor, mogna sötlupiner och bondbönor samt bondbönsmjöl.
Avsmakning och erfarenhetsutbyte.

Bondbönor, bönmjöl och tempeh på svenska lupiner och ärter finns till försäljning i mindre mängder.

Medverkande från projektet:
Marie Hanson, hortonom samt Cecilia Sassa Corin, matkonsult, Hushållningssällskapet Väst
Marcus Nordgren, Svensk-fava (som bl a skalar bondböna och mal bondbönsmjöl)
Karlien De Temmerman, Så Fungy (som bl a gör tempeh på sötlupin)

Läs mer / skriv ut inbjudan »

Projektet Mega Legumes –Svenska proteingrödor som industriråvara ligger inom ramen för EIP-Agri.
Målet är att göra det möjligt att producera mer växtbaserad proteinråvara i Sverige.

Förutom Hushållningssällskapet Väst och RISE deltar Nordisk Råvara AB, Lantmännen Cerealia AB, Veggi AB och Så Fungy Ekonomisk förening.