Marknadssamverkan kring kött och chark från får och lamm

Plats Edelviks folkhögskola, Burträsk
Datum och tid 30 januari, 09.30

Från uppfödning till färdig produkt för konsument, restaurang, förädlare och handlare. Hur blir vi bättre på att leverera det våra kunder förväntar sig och efterfrågar?

PROGRAM
09:30 Fika

10:00 Workshop om marknadssamverkan med Kristian Carlsson, Öströö fårfarm och Anna Molander Hushållningssällskapet. Kristian delar med sig av sina erfarenheter om hela kedjan från uppfödning till färdig produkt, vi diskuterar marknadsfrågor kring får- och lammkött och hur man kan samarbeta kring dessa frågor.

12:00 Lunch

13:00 forts workshop

14:30 Fika

15:00 forts workshop

Kvällsmat
17-18 Middag ordnas av Västerbottens fårägare, både för de som deltar hela dagen och de som bara kommer på Västerbottens fårägares årsmöte.

Västerbottens fårägares årsmöte
18:00 Årsmötesförhandlingar och föredrag av Kristian Carlsson, Öströö fårfarm, om verksamheten på gården.

Öströö fårfarm
Öströö fårfarm drivs sedan 1987 av Kristian och Jeanette Carlsson. Hela gården (150 ha) drivs sedan 1990 ekologiskt (EU-certifierade). 1992 startade de sin köttbod där de idag säljer allt som gården producerar direkt till konsumenten. Under åren har företaget utvecklats och idag har de även restaurang med fullständiga rättigheter, och ett välbesökt café. I oktober 2001 byggde de sitt gårdslakteri och har sedan dess hela kedjan från uppfödning till färdig produkt.
www.ostroofarfarm.com

Marknadssamverkan Kött
I projektet Marknadssamverkan Kött undersöker vi marknaden tillsammans och söker lösningar som kan gynna både de deltagande företagen och hela köttbranschen i regionen. Samarbetspartners i Marknadssamverkan Kött är Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten och några företag i Burträskbygden med kopplingar till Burträsk slakteri AB. Aktiviteterna samordnas med projektet Slakt&StyckSamverkan som drivs av Burträsk slakteri AB.

 

INFORMATION OCH ANMÄLAN
Fika, lunch och middag till självkostnadspris, meddela behov av specialkost. Sista anmälningsdag till workshop och/eller middag onsdag 22 januari till anna.molander@hushallningssallskapet.se eller 070-188 48 25