Livsmedelshygienutbildning – Småskaliga producenter – Bjärsjölagårds slott

Säker mat och renlighet är ett gemensamt ansvar för alla som på något sätt producerar, hanterar, säljer eller serverar mat.
Om matgästen/kunden drabbas av matförgiftning kan det leda till stora skador, för både kunden och företagaren.
Kunskap och motivation är bästa sättet att förebygga skada och sjukdom men livsmedelshygien är också grunden till fräscha och hållbara livsmedel, miljömedvetenhet och god ekonomi.
Utbildningen riktar sig denna gång till småskaliga livsmedelsproducenter främst till för dem som odlar, föder upp djur, säljer och förädlar småskaligt. Du som går den kan gå i tankarna om att starta eller varför inte friska upp baskunskaperna.
Utbildningsinnehåll 4 timmar
- Vikten av livsmedelshygien för fräscha och säkra livsmedel och måltider
- Livsmedelslagstiftning och kontroll
- Smitta, smittkällor, personlig hygien, matförgiftningar och skador
- Biologiska, kemiska, fysikaliska och allergena faror
- Märkning av livsmedel
- Lokalens utformning och förutsättningar
- Kontrollpunkter och funktionella rutiner vid förpackning, mottagning, mathantering, förvaring, servering mm kopplat till framförallt odling och skörd, förpackning, förädling, förvaring, beredning/tillagning och servering/försäljning men även transporter
- Hanteringen kring reko-ringar.
- Möjlighet att dyka ner i frågor som uppstår eller som ni har med er gällande er verksamhet.
Kursavgift: 1295 kr (exkl moms).
Förtäring, dokumentation och kursintyg ingår.
Kursledare: Andreas Malmgren 010-476 20 96 andreas.malmgren@hushallningssallskapet.se