Lantraser – från hage till mage del 4 Kött & chark

Tillfälle 4 inriktning Kött och chark. LÄRA GENOM ATT GÖRA
Workshop där deltagarna själva får prova på förädling av lantrasprodukter.
Datum: Prel. 24 april
Plats: Franzéns Charkuterier, Örsundsbro, med charktillverkning från egna linderödsgrisar. http://franzenscharkuterier.se/
Vi provar på några olika moment i tillverkning av korv, lufttorkade och rökta produkter och diskuterar tekniker, produktutveckling, köttkvalitet och försäljning
Pris: 3 000 kr exkl. moms för hela kursen (5 tillfällen) eller 600 kr exkl. moms per kurstillfälle vid deltagande i enstaka kurser (1 200 kr för tillfälle 4). Kostnad för mat tillkommer. Begränsat antal platser, deltagare som följer hela kursserien kommer att ha förtur.
Anmälan till: Ylva Belin, Rådgivare Lantbruksdjur och ekonomi, HS Konsult AB, 021-17 77 25, 072-565 31 80, ylva.belin@hushallningssallskapet.se
Länkar till de andra tillfällena:
4 Lära genom att göra Mejeri 8 maj eller Ull och skinn 17 april
5 Från idé till handling (Obs! Ändrat datum, från 15 maj till 22 maj) 15 maj