Lantraser – från hage till mage del 4 Kött & chark

Plats Örsundsbro
Datum och tid 5 juni, Heldag

Tillfälle 4 inriktning Kött och chark. LÄRA GENOM ATT GÖRA

Workshop där deltagarna själva får prova på förädling av lantrasprodukter.

Datum: 5 juni.

Plats: Franzéns Charkuterier, Örsundsbro, med charktillverkning från egna linderödsgrisar. http://franzenscharkuterier.se/

Vi provar på några olika moment i tillverkning av korv, lufttorkade och rökta produkter och diskuterar tekniker, produktutveckling, köttkvalitet och försäljning

Pris: 3 000 kr exkl. moms för hela kursen (5 tillfällen) eller 600 kr exkl. moms per kurstillfälle vid deltagande i enstaka kurser (1 200 kr för tillfälle 4). Kostnad för mat tillkommer. Begränsat antal platser, deltagare som följer hela kursserien kommer att ha förtur.

Anmälan till: Ylva Belin, Rådgivare Lantbruksdjur och ekonomi, HS Konsult AB, 021-17 77 25, 072-565 31 80, ylva.belin@hushallningssallskapet.se

Läs mer om kursserien här

Länkar till de andra tillfällena:

4 Lära genom att göra Mejeri 8 maj eller Ull och skinn 17 april

5 Från idé till handling (Obs! Ändrat datum, från 15 maj till 22 maj) 15 maj