Lantbruksresa till Tyskland – 2-8 oktober 2017

Plats Bayern, Tyskland
Datum och tid 2 oktober
Arrangör Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten och Specialresor

Bayern är för många känt för bilderna av öldrickande män i lederhosen som äter den ena wurst med sauerkraut efter den andra. Men Bayern har så mycket mer att erbjuda; vackra varierande landskap med bördig jord och ett aktivt lantbruk, oförstörd natur, alper och en mängd kulturella arrangemang som gör delstaten till Tysklands mest besökta område.

Vår sjudagarsresa börjar med flyg från Luleå/Umeå tidig morgon, via Arlanda till München. Vår lokalguide och buss möter upp och tar oss med in i staden München för att börja resan med ”lunch” på en riktig oktoberfest. Resans fokus är företagande på landsbygden men vi gör också besök och stop på andra intressanta platser vi passerar.

Företagen vi besöker har produktion av mjölk, ost, öl, vin, kalkon, ägg, nötkött, avelsdjur, bioenergi och skog. Direktförsäljning av egenproducerad ost, kött och öl lär vi oss om och provsmakar på en vacker Alpgård! Vår rundresa gör att vi bor på tre olika orter, allt för att komma ut i landskapet och lära känna kollegorna och deras förutsättningar.

Resefakta

Preliminärt pris för del i dubbelrum: 14.220:- inkl moms. I priset ingår flygresa inkl. skatter och avgifter tur och retur Luleå/Umeå-Arlanda-München.

Färdledare från Hushållningssällskapet, lokalguide och modern turistbuss. Boende sex nätter på medelklasshotell med frukost, tre i Rothenburg ob der Tauber, två i Wald im Ostallgäu och sista natten i centrala München. Två luncher samt fem middagar inkl. måltidsdryck, varav en avskedsmiddag i en ölhall i München. Studiebesök på olika gårdar/företag, stadsrundturer, entré till Canopay Pathway (vacker vandringsled på gränsen till Österrike) och besök med guidning på sagoslottet Neuschwanstein.

FULLBOKAD – Endast reservplatser kvar. Frågor sker direkt till Veronica Landström på Hushållningssällskapet: telefon, 0920-24 41 80. Pris och program är preliminärt, mer information kommer. Sista dag för anmälan är 30 juni.