Lantbruksresa till Holland

Plats Holland
Datum och tid 7 oktober
Arrangör Hushållningssällskapet och Specialresor

Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens medlemsresa går i år till Holland. På vår lantbruksresa besöker vi två miljonstäder, varav en kommer att inviga en flytande ladugård i höst! Detta kan nog bara ske i det unika och extremt tätbefolkade Nederländerna.

20180412 – 4 platser kvar p.g.a. avbokning. Först till kvarn gäller!

Ett besök i Nederländerna är nästan ett måste för alla som jobbar inom lantbruk och livsmedelsbranschen. Detta lilla land som nått en unik ställning som världens näst största livsmedelsexportör, och det på en yta som bara är cirka en tiondel av Sveriges. Orsakerna är flera; Nederländarna är ett driftigt folk som producerar bra produkter till ett rimligt pris. Dessutom har de byggt upp en optimal infrastruktur för att på kortast möjliga tid få ut sina färskvaror över hela världen.

Resan blir är sex dagar med flyg från Luleå/Skellefteå/Umeå, via Arlanda till Amsterdam. Vår svensktalande lokalguide och buss möter upp och tar oss med till vårt hotell i trevliga fiskeläget Volendam.

Företagen vi besöker har produktion/försäljning av blommor, grönsaker, mjölk, ost, ägg, nötkött, getter, får och häst. Vi ser väderkvarnar, lär oss om invallningarna, träffar en representant för LTO (LRF) och besöker i Rotterdam världens första flytande ladugård!

Resefakta

Preliminärt pris för del i dubbelrum: 12.000 kr inkl moms. I priset ingår flygresa inkl. bagage, skatter och avgifter tur och retur Luleå/Umeå-Arlanda-Amsterdam. Färdledare från Hushållningssällskapet, svensktalande lokalguide och turistbuss. Boende fem nätter i Volendam på ett fyrstjärnigt hotell med frukost. Tre luncher samt två middagar inkl. måltidsdryck, varav en avskedsmiddag på en flytande restaurang i Amsterdam. Även en åktur på kanalerna ingår.

Anmälan och frågor sker direkt till Veronica Landström på Hushållningssällskapet, 0920-24 41 80.
Pris och program är preliminärt, mer information kommer senare! Sista dag för anmälan är 15 juni. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen med på resan, ett samarbete mellan Hushållningssällskapet och Specialresor!