Lantbruksresa Italien

Plats Italien
Datum och tid 10 oktober
Arrangör Hushållningssällskapet och Specialresor

Följ med på en resa där det mesta ingår! I år gör vi en lantbruksresa till Italien, ett land många svenskar har ett gott öga till. Valet föll på norra Italien som också gränsar till Österrike, ett önskemål från tidigare resenärer. Resan genomförs 10-16 oktober, 2019.

Resan är på sju dagar med flyg via Arlanda till Milano. Vår svensktalande lokalguide och buss möter upp och tar med oss direkt för lunch på en trevlig vingård. Därefter åker vi norrut utmed Gardasjön mot Dolomiterna till vårt hotell i bergsbyn Trodena beläget i Syd Tyrolen. Vi bor nära dalen Val di Fiemme som är berömd för sin musikaliska skog. Här hämtade Stradivarius en gång trä till sin violin! Företagen vi besöker är bland annat en hästgård med Haflinger, försökscenter för lantbruk, osttillverkning, charkuteri, ölbryggeri, sågverk, risodling samt en stor gård med mjölk, kött och eget mejeri, slakt samt försäljning. De sista nätterna bor vi vid Gardasjöns strand där vi även besöker pittoreska byn Sirmione och tar en båttur på sjön. Vi upptäcker staden Verona, skådeplatsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia tillsammans med vår guide, får därefter lite tid på egen hand.

Preliminärt pris för del i dubbelrum: 15.600: – inkl moms. I priset ingår flygresa inkl. bagage, skatter och avgifter tur och retur Luleå/Skellefteå/Umeå – Arlanda-Milano. Färdledare från HS, svensktalande lokalguide och turistbuss. Boende på medelklasshotell, tre nätter på vardera, Hotel Trudenhof i Trodena och Hotell Bonotto i Desenzano. Besök på cirka sex företag/center/gårdar. Sex luncher samt tre middagar inkl. måltidsdryck. Även en båttur på Gardasjön ingår.

Anmälan och frågor sker direkt till Veronica Landström på Hushållningssällskapet: telefon, 0920-24 41 80. Pris och program är preliminärt, mer information kommer! Sista dag för anmälan är 28 juni! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen med på resan!