Ur programmet:
- Honung som livsmedel
- Lagstiftning i praktiken (Bihusesyn och branschriktlinjerna)
- Säker honung (hos biodlaren, i bigården, transporten, i slung- och tapprum)
- Honungshantering och kristallisation
- Kvalitetssäkringssystem (Sigill biodling, KRAV och EU-ekologisk)
Kursledare är Lotta Fabricius Kristiansen, som varit biodlare i 15 år. Förutom sin egen biodling arbetar hon som biodlingsansvarig på Sigill Kvalitetssystem AB och är projektledare för biodlingsprojekt för Jordbruksverket och LRF i Jönköping.
Tid och plats 5 mars kl. 9-17. Skånesemins lokaler i Hörby, Råby 2003.
Pris 480 kr+moms inklusive fika och lunch.
Anmälan senast 23 februari via Kompassen eller Olof Friberg, se nedan. Begränsat antal platser.
Kontaktperson Olof Friberg, HIR Skåne. Tel 046-713634, e-post olof.friberg@hushallningssallskapet.se
Kursen är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne