Kvalitetssäkring och honungsproduktion

Plats Hörby, Skånesemin
Datum och tid 5 mars, 9:00-17:00

Foto: Apinordica

Kursen handlar om honung som livsmedel, lagstiftning i praktiken, säker honung, honungshantering och kvalitetssäkringssystem.

Ur programmet:

  • Honung som livsmedel
  • Lagstiftning i praktiken (Bihusesyn och branschriktlinjerna)
  • Säker honung (hos biodlaren, i bigården, transporten, i slung- och tapprum)
  • Honungshantering och kristallisation
  • Kvalitetssäkringssystem (Sigill biodling, KRAV och EU-ekologisk)

Kursledare är Lotta Fabricius Kristiansen, som varit biodlare i 15 år. Förutom sin egen biodling arbetar hon som biodlingsansvarig på Sigill Kvalitetssystem AB och är projektledare för biodlingsprojekt för Jordbruksverket och LRF i Jönköping.

Tid och plats 5 mars kl. 9-17. Skånesemins lokaler i Hörby, Råby 2003.

Pris 480 kr+moms inklusive fika och lunch.

Anmälan senast 23 februari via Kompassen eller Olof Friberg, se nedan. Begränsat antal platser.

Kontaktperson Olof Friberg, HIR Skåne. Tel 046-713634, e-post olof.friberg@hushallningssallskapet.se

 

Logotyp Lst Skåne      Logotyp_EU

Kursen är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne