Träffar

Kursträff på Angereds gård – naturliga gödselmedel och fånggrödor

Varmt välkomna på kurs med fokus på att använda mer naturliga gödselmedel vid grönsaksodling på modellodlingen vid Angereds gård den 17 september.

På modellodlingen odlas många olika grönsakskulturer på friland och i tunnlar. Den småskalige grönsaksproducenten Lilla Jordbruket sköter odlingen på Modellodlingen i samarbete med Angereds gård

Vid detta studiebesök kommer vi att fokusera på två teman:
Dels de olika gröngödslingar som odlas på Angered i grönsaksodlingen, dels är det kompost. Vi kommer under kompost-delen ha med Sasha Farminoff som har stor erfarenhet av att jobba med kompost både i större och i mindre skala.

Detta studiebesök är den praktiska kursdelen till kurserna om Naturlig gödsel vid grönsaksodling och en kurs om Fånggrödor i grönsaksodling. Teoridelen om Naturlig gödsel har redan varit men teoridelen om Fånggrödor kommer preliminärt att vara den 24 oktober. Då är du också välkommen och den gången blir det via webben på Teams.

För att så många som möjligt ska kunna vara med på kursen gör vi även ett studiebesök på Bossgården den 11 september. Info och anmälan till studiebesöket på Bossgården den 11 september hittar du här: Studiebesök med demonstrationsodlingar på Bossgårdens Grönsaker – Hushållningssällskapet (hushallningssallskapet.se)

Ta med egen fikakorg och oömma kläder då vi ska kolla på kompost och även gräva lite i bäddarna och titta på gröngödsling.

Kursen är kostnadsfri

 

Kursen finansieras av Europeiska fonden för landsbygdsutveckling och är en aktivitet inom Greppa Näringen.