Vägen till den goda smaken

Plats Sandby gård, Borrby
Datum och tid 17 oktober, 08.30-11.45
Arrangör Hushållningssällskapet Skåne

Denna kurs handlar i sin enkelhet om smak – om att höja smakupplevelsen i all mat du gör med principerna om god smak i praktiken.

De flesta har lagat mat som trots ansträngningar inte blivit riktigt som man tänkt sig. Eller ätit på en bra restaurang och undrat varifrån den perfekta smakupplevelsen kommit ifrån. Vi går på djupet inom ämnet och du lär dig hur man lagar mat som tar din matlagning till nya höjder!

I slutet av utbildningen sitter vi till bords och äter en välkomponerad lunch.

Vad lär du dig?

Du lär dig grundsmakernas egenskaper och deras karaktärer – inklusive den femte grundsmaken “umami” – och får insikt i hur de interagerar med syn, konsistens, arom och till och med måttlig hetta i smakupplevelsen.

Vi arbetar med principerna i praktiken, vilket innebär att vi smakar och diskuterar, och du introduceras i användbara verktyg för att höja smaken i maten du gör.

Observera, att smakproverna är lagade på förhand av kocken så att vi kan fokusera på det viktigaste.

Vad får du?

  •  Kunskap för att optimera smakerna
  •  En välkomponerad lunch på lokala råvaror.
  •  Recept och lättare teori med hem

Målgrupp

Alla som arbetar med livsmedel såsom kockar, grossister, handlare, småskaliga livsmedelsproducenter men även till viss del privatpersoner.

Utbildningsledare

Andreas Malmgren, matinspiratör  Hushållningssällskapet.

Det finns möjlighet att boka en specifik plats och datum för grupper över 8 personer. Ett uppskattat inslag på företagsevent mm.

Datum och plats

Den 17 oktober kl. 08.30-11.45 på Sandby gård, Borrby. Hitta hit»

Vi bjuder på lunch.

Kostnad 995 kr exkl. moms per deltagare. Recept ingår.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.

Välkommen på kurs!
Matkonsulterna Hushållningssällskapet Skåne

Anmälan