Kurser

Kurs i senapstillverkning

Välkommen till kurs i senapstillverkning på Restaurangskolan i Härnösand!

Den här dagen kommer vi att lära oss grunderna i senapstillverkning och själva få prova att tillverka ett grundrecept av senap, samt tillverka senap med olika smaksättningar. Har du egen honung, äppelmust, äppelmos, vinäger eller något annat som går att smaksätta senapen med? Ta med det och prova att göra senap med dina egna produkter!

Dagen startas och avslutas med en digital teoretisk genomgång med Hans Svensson, odlare och prisbelönt senapstillverkare på Petersborgs Gård i Skåne. Han har 20 års erfarenhet av att tillverka senap och över 10 års erfarenhet av att hålla kurser i senapstillverkning, bland annat genom Eldrimner.

Program

09.30  Fika och inledning

10.00 Digitalt pass med Hans Svensson

 Grunderna i senapstillverkning

11.30 Praktiskt pass

 Tillverka grundrecept av senap

12.00 LUNCH

13.00 Praktiskt pass

 Experimentera med smaksättare och pickla senapsfrön

14.30 Digitalt pass med Hans Svensson

 Hur har det gått? Tips framåt

15.30  Avslut