Kurs i senapstillverkning
Välkommen till kurs i senapstillverkning på Restaurangskolan i Härnösand!
Den här dagen kommer vi att lära oss grunderna i senapstillverkning och själva få prova att tillverka ett grundrecept av senap, samt tillverka senap med olika smaksättningar. Har du egen honung, äppelmust, äppelmos, vinäger eller något annat som går att smaksätta senapen med? Ta med det och prova att göra senap med dina egna produkter!
Dagen startas och avslutas med en digital teoretisk genomgång med Hans Svensson, odlare och prisbelönt senapstillverkare på Petersborgs Gård i Skåne. Han har 20 års erfarenhet av att tillverka senap och över 10 års erfarenhet av att hålla kurser i senapstillverkning, bland annat genom Eldrimner.
Program
09.30 Fika och inledning
10.00 Digitalt pass med Hans Svensson
Grunderna i senapstillverkning
11.30 Praktiskt pass
Tillverka grundrecept av senap
12.00 LUNCH
13.00 Praktiskt pass
Experimentera med smaksättare och pickla senapsfrön
14.30 Digitalt pass med Hans Svensson
Hur har det gått? Tips framåt
15.30 Avslut