Framflyttad: Kompetenscentrum Mat i Norr: Workshop med Jenny ”Surtanten” Neikell

Plats Bondgården Bälinge, Luleå
Datum och tid 1 december, 09.30-16.00

Kursen med Jenny Neikell är framflyttad. Med hänsyn tagen till smittsäkerhet och de nya restriktionerna går den inte att genomföra med rätt kvalité. Vi skjuter den på framtiden, inväntar en bättre tidpunkt och gör det vi kan för att skydda oss själva och våra medmänniskor.

Under den här workshopen får du en inblick i grönsaksfermenteringens fascinerande och smakrika värld. Vi fokuserar mycket på teorin bakom fermentering och pratar om olika typer av mikroorganismer. Vi arbetar också praktiskt med fermentering och du kommer att få experimentera med olika grönsaker, tekniker och smaksättningar samt skriva egna recept. Du får även inblick i vad som krävs för att producera fermenterade
grönsaker för försäljning.

Kursledare är Jenny ”Surtanten” Neikell, fermenteringsexpert och författare till flera prisbelönta böcker i ämnet.
Instagram: @surtantens | www.surtantens.se

Tid och plats 1 december, 09.30-16.00. Bondgården Bälinge.

Pris: Kursen kostar 300 kronor vilket betalas vid bokning, gärna via swish till nummer 123 395 93 92 (mottagare Hushållningssällskapet i BD-AC). Vid sjukdom sker naturligtvis full återbetalning vid uppvisande av läkarintyg.

Mat: Vi bjuder på macka och kaffe vid ankomst till Bälinge, lunch samt eftermiddagsfika.

 

 

Anmälan: Mejla din anmälan till Veronica Landström, veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se. Kursen riktar sig i första hand till nuvarande eller blivande företagare i livsmedelsbranschen.

Frågor, funderingar eller andra tankar? Kontakta matkonsulent Pelle Johansson på 070-244 51 98 eller pelle.johansson@hushallningssallskapet.se.

Hushållningssällskapet följer FHMs riktlinjer.

Varmt välkomna!