Fermenterade grönsaker är ett gammaldags sätt att konservera grönsaker med hjälp av goda bakterier. Grönsakerna utvecklar helt unika smaker och dofter
under processen och får dessutom hälsosamma egenskaper. Grönsakerna kan fermenteras när de är som bäst och kan sedan serveras på menyn under
resten av året. Fermentering ger alltså möjlighet att arbeta med säsongerna, utforska nya smaker och texturer och en möjlighet att minska matsvinn i
köket. Efter föreläsningen arbetar vi praktiskt med en fermenteringsteknik för att få en känsla för handlaget.
Kursledare är Jenny ”Surtanten” Neikell, fermenteringsexpert och författare till flera prisbelönta böcker i ämnet.
Instagram: @surtantens | www.surtantens.se
Tid och plats 2 december, 09.30-12.00 på Bondgården Bälinge.
Pris: Kursen kostar 300 kronor vilket betalas vid bokning, gärna via swish till nummer 123 395 93 92 (mottagare Hushållningssällskapet i BD-AC). Vid sjukdom sker naturligtvis full återbetalning vid uppvisande av läkarintyg.
Mat: Vi bjuder på macka och kaffe vid ankomst till Bälinge.
Anmälan: Mejla din anmälan till Veronica Landström, veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se. Kursen riktar sig till kockar och andra restauranganställda som vill lära sig mer om tekniker, kryddningar och tillvägagångssätt vid fermentering.
Frågor, funderingar eller andra tankar? Kontakta matkonsulent Pelle Johansson på 070-244 51 98 eller pelle.johansson@hushallningssallskapet.se.
Hushållningssällskapet följer FHMs riktlinjer.
Varmt välkomna!