Fermenterade grönsaker är ett gammaldags sätt att konservera grönsaker med hjälp av goda bakterier. Grönsakerna utvecklar helt unika smaker och dofter under processen och får dessutom hälsosamma egenskaper.
Grönsakerna kan fermenteras när de är som bäst och kan sedan serveras på menyn under resten av året. Fermentering ger alltså möjlighet att arbeta med säsongerna, utforska nya smaker och texturer och en möjlighet att minska matsvinn i köket.
Efter föreläsningen arbetar vi praktiskt med en fermenteringsteknik för att få en känsla för handlaget.
Anmälan
Senast 13 maj till veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se
Avgift
200 kr exkl. moms.
Mat
Mat och fika ingår.
Workshopen riktar sig främst mot nuvarande och blivande livsmedelsföretagare. I mån av utrymme erbjuds privatpersoner plats. Aktiviteten anordnas inom projektet ”Kompetenscentrum Mat i Norr” som finansieras via landsbygdsprogrammet.