Kompetenscentrum Mat i Norr: Lamningsworkshop

Plats Avan, Luleå
Datum och tid 12 mars, 10.00-14.00
Arrangör Hushållningssällskapets projekt Kompetenscentrum Mat i Norr

Fårägare Anna-Carin Sundqvist inbjuder till lamningsworkshop på Avangården. Anna-Carin har ett 40-tal lammande tackor och mer än 15 års erfarenhet. Hon har mycket hög lammöverlevnad under lamning och delar med sig av sina erfarenheter av att hålla lammen friska och vid liv före, vid och efter lamning. Förutom teori kommer vi även få öva praktiskt på ”docklamm” och fellägen.

Workshopen ges på Avangården, Jahansvägen 777 i Avan, Luleå. Eftersom lamningsperioden förhoppningsvis är i full gång på gården kan vi ha turen att få uppleva lamning i direktsändning.

Ett lamningskompendium kommer att delas ut till alla deltagare.

Har du frågor?
Kontakta matkonsulent Pelle Johansson
pelle.johansson@hushallningssallskapet.se | 070-244 51 98

Anmälan
Senast 5 mars till: veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se

Kostnadsfritt deltagande, vi bjuder på lättare lunch. Max 10 deltagare.

Aktiviteten anordnas inom ramen för Hushållningssällskapets projekt Kompetenscentrum Mat i Norr.