FULLBOKAD. Integrerad renkavlebekämpning – diskussionsforum

Plats Start: Staffanstorp
Datum och tid 17 november, 12:30-16:30
Arrangör HIR Skåne

Med rätt verktyg och strategi är det möjligt att effektivt minska renkavle-trycket!

Agera i god tid med rätt åtgärd! Det har hänt mycket på ”renkavlefronten” under de senaste åren. Intensiva aktiviteter för att utveckla nya bekämpningsstrategier är på gång både i Sverige och i utlandet. Med rätt verktyg och strategi är det möjligt att minska renkavle-trycket effektivt. Under dagen besöker vi olika problemfält och ogräsförsök med renkavle. Diskutera möjligheter för integrerad bekämpning, renkavlens biologi och resistenssituation med oss.

Deltagare: Marcus Willert, HIR Skåne, Anders TS Nilsson, SLU och Henrik Hallqvist, Jordbruksverket.

Välj mellan följande två tillfällen:

  • FULLBOKAT. Torsdagen 17 november, start klockan 12:30 hos Ola Göransson i Mossheddinge. Adress: Mossheddingevägen 135, 245 91 Staffanstorp
  • FULLBOKAT. Fredagen 18 november, kl 8:30-12:30. Ängelholm, Åstorp och Bjuv. Start: Wrams Gunnarstorp

OBS! Anmälan krävs, allra senast den 15 november. Begränsat antal platser! Anmäl dig till Marcus Willert, HIR Skåne helst via e-post marcus.willert@hushallningssallskapet.se eller mobil tel. 010-476 22 92.

>>Ta med gummistövlar och regnställ. Vid mycket dåligt väder flyttas vandringen till en annan dag. Anmälan behövs för att informera om detta. Plats för samling och start kommer att meddelas inom kort. HIR Skåne bjuder på kaffe och bullar.

Mer information om det pågående renkavle-projektet kan du hitta här 

Välkommen!

 

EU_flagga