Fältvandring – Integrerad ogräsbekämpning i praktiken

Plats Lund/Staffanstorp
Datum och tid 8 juni, 13.00-15.30
Arrangör HIR Skåne

För att lyckas i kampen mot ogräs blir det allt viktigare att förebygga resistensutveckling och avlasta kemin. Det är avgörande att satsa på en bekämpningsstrategi som har helheten i fokus.

På den här fältvandringen komma vi att informera om och diskutera odlingstekniska åtgärder (t.ex. jordbearbetning, mekanisk bearbetning, växtföljd, sådd) och kemisk ogräsbekämpning (verkningsmekanismer, doser och bekämpningstillfällen).  Vi kommer att besöka intressanta fält bland annat hos Henrik Jönsson, Staffanstorp/Kornheddinge, som har mycket erfarenhet av bekämpning av renkavle. Fältvandringen börjar på Lyckegård Group AB som ge oss information om strategier och tekniska lösningar inom mekanisk ogräsbekämpning.

Datum och tid: Onsdag 8 juni 2022 kl. 13:00-15:30

Plats: Samling kl 13:00 på Lyckegård Group AB – Huvudkontor, Trollebergs gård, Trollebergsvägen 102-28, 245 61 Staffanstorp Länk till karta

Sista anmälningsdag: 6 juni. Anmälan behövs. OBS! Begränsat antal platser. Du anmäler dig nedan, klicka på skicka för att slutföra din anmälan.

Kontakt

Har du frågor, kontakta Marcus Willert, 010-476 22 92 eller marcus.willert@hushallningssallskapet.se

Välkommen!

Anmälan

Anmäl dig senast den 6 juni genom att fylla i dina uppgifter nedan. Klicka på Skicka för att slutföra din anmälan.
    Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter. Syftet med en sådan behandling är att kunna skicka uppdateringar och information om kursen, men lämnas även vidare till Länsstyrelsen och Jordbruksverket vid redovisning av aktiviteten. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta hirskane@hushallningssallskapet.se

     

Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne.