Inspirationsföreläsning med Jens Thulin

Plats Ingelstadgymnasiet
Datum och tid 25 november, 18.30
Arrangör Södra Kronoberg gille coh Uppvidinge-Norrvidinge gille i samarbete med Kronobergs Nötköttsproducenter

Södra Kronobergs gille, Uppvidinge-Norrvidinge gille och Kronobergs Nötköttsproducenter inbjuder till

Inspirationsföreläsning med Jens Thulin.

 

Den 25 november kl 18.30 i Ingelstadgymnasiets matsal.
Det kommer att serveras mat med kött från KLS Ugglarp.

 

Anmälan och frågor till Gustav Fridolf via telefon 070-899 30 59, Magnus Gustafsson  via telefon 070-656 40 15 eller Karin Olsson via telefon 070-639 21 11 (gärna sms) SENAST 18 november.

Kostnad 100 kr per person, barn 50 kr.
Betalas med Swish på plats eller jämna kontanter.

 

Jens Thulin är lantbrukarsonen som har utsetts till en av Sveriges 33 unga hållbarhetstalanger och fått plats på Veckans Affärers lista över 101 unga supertalanger i svenskt näringsliv. Under sin utbildning inom miljö och klimat pluggade Jens tillsammans med elva vegetarianer och fyra veganer vilka är anledningen till att han idag driver Vismarlövsgården med nötköttsproduktion. Jens har satt upp som mål att bli den klimatsmartaste köttproducenten i Sverige och fokuserar väldigt mycket på att kapa mellanhänder och öka lönsamheten.

 

Sedan en tid tillbaka driver Jens också start-up bolaget Mylla Mat som nu reser kapital för att bygga en nationell marknadsplats för direktförsäljning där primärproducenter och mathantverkare ska nå marknaden utan mellanhänder. Jens kommer att inspirera oss med sin berättelse och dela med sig av sina tankar och framtidstro för nötköttsproduktionen i synnerhet och primärproduktionen i allmänhet.