Fältvandring i Tanumshede: Hur ser hönshirs ut och hur bekämpas den?

Plats Tanum
Datum och tid 3 juli, 18-20
Arrangör Hushållningssällskapet Västra i samarbete med Jordbruksverket och Agroväst Gröna Möten

Hönshirs har blivit ett allvarligt växande problem i västra Sverige. Främst i norra Bohuslän, runt Uddevalla och Munkedal och i södra Bohuslän. Hönshirs är världens tredje farligaste ogräs vilket gör att vi måste göra vad vi kan för att bekämpa den. På Tannam i Tanumshede är det utlagt en demoodling med olika preparat och olika såtekniker med undergrödor för att se om det går att hålla tillbaka Hönshirsen.

Vi kommer med hjälp av Martin Niklasson, Hushållningssällskapet Västra och Lars Svensson, Agroväst. lära oss mer om hur hönshirsen ser ut, hur den bekämpas och vad vi gör för att hålla den nere när vi fått in den på fälten. Elin Karlsson, Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning och yrkeslärare hund, demonstrerar med sin hund hur den söker och letar upp hönshirs under kvällen. I ett projekt för specialsökande hundar har de använts för att hitta ogräs (bl.a. Hönshirs) och växtskadegörare i lantbruket. Elin gör en sammanfattning av hur tjänsten kan se ut och kan fungera i framtiden.

Datum: Måndag 3 juli
Tid: Kl. 18-20
Plats: Tannam 11 i Tanumshede

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare samt rådgivare och är ett samarrangemang mellan Hushållningssällskapet Västra, Jordbruksverket och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta martin.niklasson@hushallningssallskapet.se, 0521-72 55 22 .
Anmäl dig nedan senast 30 juni.

>>> Ladda ned inbjudan med program

I samarbete med:

Möjliggörs genom: