Fältvandring i Torslanda: Hur ser hönshirs ut och hur bekämpas den?

Plats Lexby Västergård 1, Torslanda
Datum och tid 12 juli, 17:45 - 20:00
Arrangör Hushållningssällskapet Västra i samarbete med Jordbruksverket och Agroväst Gröna Möten

Hönshirs har blivit ett allvarligt växande problem i västra Sverige. Främst i norra Bohuslän, runt Uddevalla och Munkedal och i södra Bohuslän. Hönshirs är världens tredje farligaste ogräs vilket gör att vi måste göra vad vi kan för att bekämpa den. I Torslanda är det utlagt ett demoförsök där man använt olika preparat, undergrödor och olika metoder av sådd för att se om det går att hålla tillbaka Hönshirsen.

Vi kommer med hjälp av Martin Niklasson, Hushållningssällskapet Västra och Lars Svensson, Agroväst lära oss mer om hur hönshirsen ser ut, hur den bekämpas och vad vi gör för att hålla den nere när vi fått in den på fälten. Elin Karlsson, Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning och yrkeslärare hund, demonstrerar med sin hund hur den söker och letar upp hönshirs under kvällen. I ett projekt för specialsökande hundar har de använts för att hitta ogräs (bl.a. Hönshirs) och växtskadegörare i lantbruket. Elin gör en sammanfattning av hur tjänsten kan se ut, och kan fungera i framtiden. Vi träffas på Lexby kl. 17.45 och åker därifrån ut på fältet kl.18.00.

Datum: Onsdag 12 juli
Tid: Kl. 17:45 – 20:00
Plats: Lexby Västergård 1, Torslanda

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare samt rådgivare och är ett samarrangemang mellan Hushållningssällskapet Västra, Jordbruksverket och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta martin.niklasson@hushallningssallskapet.se, 0521-72 55 22 .
Anmäl dig nedan senast 10 juli.

>>> Ladda ned inbjudan med program

I samarbete med:

 

Anmälan: Hur ser hönshirs ut och hur bekämpas den?

  • Specialkost, etc