Höstträff med tema lokal spannmålsodling, kvarn och bageri

Plats Häljegård, Holmnäs 46, Umeå
Datum och tid 23 november, 10.00-14.00

Är du intresserad av spannmålsodling och -förädling, av lokalt mjöl och hantverksbageri? Då är denna träff för dig! Lär dig mer om att driva kvarn, baka med lokalt mjöl och få möjlighet att nätverka med andra odlare och bagare!

Under dagen lyssnar vi till Simon Axlycke som berättar om mjölnarhantverket på Kullens kvarn, hur de maler närodlat spannmål till olika mjöltyper, om samarbete med odlarna och om att sälja mjöl med mervärden. Simon är med via videolänk. Marqus Östin från Järna bageri finns på plats och kommer att berätta om erfarenheterna från att mala sitt eget mjöl i en stenkvarn i bageriet, om att använda kulturspannmål och om mjölets mervärden i slutprodukten.

Vi avslutar dagen med ett panelsamtal där vi fördjupar oss i de lokala möjligheterna för spannmålsförädling och diskuterar hur vi kan ta lärdomarna vidare och ta nästa steg på vägen till ett lokalproducerat mjöl.

Anmälan snarast, senast 17 november till Benjamin Bollhöner via e-post benjamin.bollhoner@hushallningssallskapet.se eller sms 070-101 56 50. Lunch betalas på plats, 110 kr – deltagandet i övrigt är kostnadsfritt. Ange ev. specialkost vid anmälan!

Träffen arrangeras av Ekologiska Lantbrukarna och Hushållningssällskapet, projektet ”Västerbottens spannmål” finansieras av landsbygdsprogrammet och Region Västerbotten.