Grovfoderveckor: Ekologiska diko- och köttproducenter
Välkommen på ERFA-träffar inom Greppa Näringen. Under årets Grovfoderveckor bjuder vi in till diskussioner och erfarenhetsutbyte kring
grovfoderproduktion och vallstrategier.
Fokus ligger på att förbättra foderkvalitet, utnyttja resurserna på gården och minska växtnäringsförluster – frågor som är centrala både för lönsamheten och miljön.
Ekologiska diko- och köttproducenter
Optimera din grovfoderodling och minska risken för växtnäringsläckage! Årets grovfoder är bärgat. Blev det som du tänkte? Finns de kvaliteter som de olika djurgrupperna behöver? Hur ser analyserna ut?
Vi samlas för att diskutera ekologisk grovfoderproduktion och vilka möjligheter för förbättring finns på gårdarna. Det kan handla om att öka klöverandelen eller fördela gödseln annorlunda. Kanske kan kalk behövas för att öka skördarna.
Vi kör lokala träffar under HIR Skånes grovfoderveckor. Boka din plats på lokalen närmast dig senast 30 november.
Hörby 9 december kl 18.30
Inför träffen kontaktar vi dig för att ta del av gårdens grovfoderanalyser och strategier (uppgifterna avidentifieras). En sammanställning används som diskussionsunderlag.
Medverkar på träffen gör husdjursrådgivaren Xenia Vincze och ekoväxtodlingsrådgivaren Pauliina Jonsson.
Träffarna arrangeras inom Greppa Näringen och finansieras av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.