Green Care konferens 2016

Plats Skara
Datum och tid 27 september, 13:00

framsida2

Välkommen till den första Green Care konferensen i Sverige! En konferens som tar upp ämnet om hur man kan öka människors livskvalitet genom vistelse i en grön miljö.

Vad är Green Care?
Användandet av lantbruksgårdar eller gröna miljöer för att främja människors hälsa och livskvalité. Verksamheten kan delas in i fyra olika områden: djur, natur, trädgård och lantgårdar. Green Care vänder sig till en varierad målgrupp, allt från skolelever, personer med funktionsnedsättning, nyanlända, vårdpatienter till äldre med demens.

Varför en konferens?
Syftet med konferensen är att delge den senaste forskningen på området, visa på goda exempel på olika typer av verksamheter och ta del av kundernas behov. Vi vill skapa en mötesplats för att lyfta Green Care i Sverige och förhoppningen är att konferensen ska bli ett återkommande evenemang.

Målgrupp:

Alla som vill veta mer och är intresserade av Green Care såsom forskare, kommuner, arbetsförmedlingar, försäkringskassor, vårdsektorn och företagare som erbjuder Green Care tjänster. Totalt finns det plats för 220 deltagare på konferensen.

Läs hela programmet här (pdf)

Kostnad: 1 200 kr + moms
(konferensavgift + fika 2 dagar)

Boende: Bokas i egen regi. Rabatt ges på Rosers Salonger, ange kod SLU

Anmälan:

Sista anmälningsdag 1 september. Först till kvarn. Hälften av deltagarplatserna är reserverade för företagare och hälften för forskare/offentlig sektor/övriga.

Anmälan på följande länk: www.slu.se/greencare-reg

Bekräftelse: Skickas ut via mail efter sista anmälningsdag.

Mer information finns på hemsidan: www.slu.se/greencare

Arrangör: SLU Skara och Hushållningssällskapet Skaraborg