”Go tur” – studieresa i den norska matkulturen

Plats Avresa Östersund
Datum och tid 11 augusti, 08:30

Följ med på en god studieresa i den norska matkulturen! Vi reser genom fjäll och dalar och besöker olika mathantverkare och gårdar.

Resan startar i Östersund och går via ett fikastopp på KSLA Enaforsholm till Trondheim för lunch. Guidning av domkyrkan och övernattning på centralt hotell i staden.

Morgonen efter fortsätter bussen sin upptäcktsfärd söderut. Vi upplever den levande norska landsbygden och stannar till för lunch längs vägen. Mot eftermiddagen når vi Brimi Säter – en unik fäbod högt uppe på kalfjället med ost och köttproduktion.

Det finns tid för en liten fjälltur innan vi äter fäbodens specialmeny till middag. Det erbjuds övernattning bland annat uppe på den renoverade höskullen och nästa morgon vaknar vi till mjölkmaskinens tickade och kornas råmande.

Efter frukost på fäboden går resan norr ut mot Galåvolden någon mil utanför Röros, gården ligger på fjällets kant och där bedrivs mjölk och äggproduktion samt förädling av dessa. Man tillverkar blandanat glass av gårdens ägg och mjölk. Sedan går resan via Röros för lunch och vi når Östersund sen söndag eftermiddag.

Avresa Östersund fredag 11 augusti 08:30
Åter Östersund söndag 13 augusti 18:00

Medlemspris 2995 kr

Anmäl dig nu. Anmälningsavgift 500 kr. Anmälan via Hushållningssällskapets Webbshop